Keto diett

Det har vært mye snakk om den såkalte keto-dietten den siste tiden, og mange hopper på trenden. Keto-dietten kan minne om mange andre dietter, der det er regler for hva du kan og ikke kan spise. Hovedmålet med dietten er å fremme vekttap på en sunn og naturlig måte. 

Hva er keto-diett?

Ketogen diett, også kjent som keto-dietten, er en lavkarbodiett som innebærer å redusere inntaket av karbohydrater og øke inntaket av fett. Målet med dietten er å få kroppen til å gå inn i en tilstand av ketose, hvor den begynner å brenne fett som primær energikilde i stedet for karbohydrater. Dietten kan være effektiv for å gå ned i vekt og for å forbedre helsen på visse måter. 

Det er også viktig å være klar over at den kan være utfordrende å følge og kan føre til mangel på visse næringsstoffer hvis den ikke følges riktig. Lær mer om keto-dietten på nett eller fra en ernæringsfysiolog før du setter i gang med den selv, slik at du kan være sikker på at dietten passer for deg, at du følger den på riktig måte og at du får i deg alle nødvendige næringsstoffer. 

Fordeler med keto-diett

Det har blitt gjort noe forskning på keto-dietten, som kan peke på noen fordeler. Her er noen av fordelene ved keto-dietten som ofte blir utpekt: 

  1. Vektreduksjon: Mange mennesker opplever å gå ned i vekt på ketogen diett, spesielt i begynnelsen. 
  2. Reduksjon av blodsukker og insulin: Ketogen diett kan bidra til å redusere blodsukkernivået og insulinnivået, noe som kan være nyttig for personer med type 2-diabetes eller prediabetes.
  3. Reduksjon av triglyserider: Ketogen diett kan bidra til å redusere nivået av triglyserider i blodet, noe som kan være gunstig for hjertet.
  4. Forbedring av nevrologiske tilstander: Det finnes noen studier som tyder på at ketogen diett kan være nyttig for å forbedre nevrologiske tilstander som epilepsi, Parkinsons sykdom og Alzheimer’s sykdom.

Den perfekte diett

Vi er alle på utkikk etter “den perfekte diett”, men sannheten er at det ikke finnes en diett som er dette. Vi mennesker er veldig forskjellige, og det krever også forskjellige dietter. En diett som fungerer for noen, fungerer kanskje ikke for alle. Keto kan være en diett som fungerer for deg. Dersom du ønsker å følge en diett er det viktig å sørge for at den ikke er skadelig, og at du får i deg alle de viktige næringsstoffene.