For høyt blodtrykk? Mål blodtrykket hjemme med en blodtrykksmåler

Skal du kunne måle ditt eget blodtrykk hjemme, må du ha skaffet deg en blodtrykksmåler. Når du har gjort det, kan du enkelt måle ditt eget blodtrykk hjemme. Og det gjelder uansett hvorfor du vil måle det. Det er for eksempel mange som lider av høyt blodtrykk, og dersom dette også gjelder deg kan det være en fordel å kunne måle det når som helst. Dermed unngår du helseproblemer og kan søke hjelp fra fagfolk dersom blodtrykket har steget mer enn normalt. Det finnes mange blodtrykksmålere på markedet, men skal du få fullt utbytte av målingen er det selvfølgelig viktig at du kjøper en blodtrykksmåler som måler nøyaktig. Dette kan du blant annet gjøre med en blodtrykksmåler som er best i test.

Derfor er det viktig å velge riktig blodtrykksmåler

Det finnes flere ulike typer blodtrykksmålere, men du kan velge en helautomatisk blodtrykksmåler – det er den typen som egner seg best for hjemmebruk. Faktisk er denne typen målere minst like pålitelige som måleapparatene som ble brukt tidligere – nemlig kvikksølvapparatene. Det finnes både helautomatiske blodtrykksmålere og elektriske blodtrykksmålere, hvor du selv må blåse opp mansjetten. Den handlingen kan være tungvint og forårsaker en liten økning i blodtrykket. Det anbefales derfor ikke å velge den typen. I tillegg finnes de fleste helautomatiske blodtrykksmålere med enten to eller tre mansjettstørrelser, og det er ganske viktig at man velger mansjetten i riktige størrelser. Jo lavere mansjett du velger, jo høyere blir måleresultatet ditt – og det motsatte er tilfellet hvis du velger en overdimensjonert mansjett.

Velg en blodtrykksmåler for overarmen

Når det så er sagt, så findes der faktisk også blodtryksmålere til både overarmen og håndleddet. Ønsker du en præcis måling, bør du vælge en blodtryksmåler til overarmen. Faktisk frarådes det helt at anvende dem til håndleddet, da de ofte giver et upræcist svar. For eksempel vil de fortælle dig, at dit blodtryk er lavere, end det egentlig er, hvis du har kolde hænder. Og så vil resultatet også blive for lavt, hvis du holder dine håndled under din hjertehøjde, mens du måler. Men vil du være sikker på at få en blodtryksmåler af høj kvalitet, kan du følge linket øverst i artiklen og købe din nye måler dér.

Det kan være lurt å konsultere legen din før du kjøper en ny blodtrykksmåler

Blodtrykksmåleren er et nyttig verktøy for personer som ønsker å opprettholde helsen. Det finnes flere forskjellige typer enheter, så det vil ta tid og litt forskning å finne den rette, men det kan gjøres! Det anbefales imidlertid at du snakker med legen din før du blir gal med netthandelen – han eller hun har absolutt noen gode råd du kan ta med deg på reisen.